Nieuwsbrief Juni 2020


Beste Lezers,

We willen u graag frequenter op de hoogte van het reilen en zeilen rondom de Wilhelminakerk.
De komende tijd zullen we dit doen middels deze maandelijkse nieuwsbrief.
Graag hoor ik uw positieve kritiek en aanvullingen.

Namens het hele bestuur spreek ik alvast de hoop uit dat we elkaar binnenkort weer in het echt kunnen zien.

Met vriendelijke groet,

Marco van de Kraats
Secretaris
email: secretaris@dewillemien.nl


Corona, Corona, Corona

Het bepaalt ons leven, het zet de rem op zaken. We zouden nu heel graag met elkaar vieren dat we de Wilhelminakerk en De Rank hebben kunnen redden van de sloop. Samen brainstormen over activiteiten in de toekomst. Dat schuift allemaal wat door, maar van uitstel komt zeker geen afstel.

Ondertussen kunnen we voorzichtig al wat activiteiten opstarten. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM richtlijnen. De zaal is erop ingericht, wij zijn er klaar voor.


Gluren bij het bestuur

Op deze plek vertellen wij u waar we als bestuur allemaal mee bezig zijn. Allereerst een positief bericht! We hebben de ANBI status verkregen voor de Stichting Instandhouding Wilhelminakerk. Dat is fijn voor ons, want het betekent dat wij een aantal belangrijke voordelen hebben. Maar ook fijn voor onze donateurs, want uw donatie aan de Wilhelminakerk is met terugwerkende kracht vanaf september vorig jaar fiscaal aftrekbaar.
U kunt de instandhouding van de kerk steunen én belastingaftrek genieten. Hoe dit werkt, leest u op deze pagina.

Als bestuur werden we in april bij de koop direct geconfronteerd met de gevolgen van de corona crisis. Alle mogelijkheden tot zaalhuur vielen in één klap weg, Wat te doen? We hebben ervoor gekozen om dan maar direct de nodige aanpassingen te realiseren. Als eerste stap hebben we de harde kerkbanken op de galerijen laten vervangen door comfortabele collegestoelen. Wat een verschil. Ook zijn er plannen gemaakt voor de uitbreiding van de grote zaal en bar. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor aan de achterkant van het gebouw zijn al gestart. De leilinden die verplaatst moesten worden zijn eerst helemaal teruggesnoeid, maar lopen nu al weer prachtig uit. Een hoopvol teken.

In de volgende nieuwsbrief gaan we u meer vertellen over de toekomstplannen.

Het bestuur


‘t Elfuurtje in de Rank

Het bestuur wil graag gehoor geven aan de dringende vraag van gemeenteleden om elkaar weer te ontmoeten. Dat moet nog wel met gepaste afstand en de nodige preventieve maatregelen.

Op donderdag 2 juli en donderdag 16 juli openen we de deuren voor ’t Elfuurtje op de gebruikelijke tijd van 10:00 – 11:30 uur in de Rank.

Bij klachten en koortsverschijnselen mogen we u alleen niet binnen laten.
U mag uw komst melden via het formulier op onze website. Wilt u liever bellen of e-mailen? Dat kan met Leen Lievaart, leen@dewillemien.nl of 06-53188156.


Help mee

We zijn blij en dankbaar voor de giften die we van u mochten ontvangen. Want samen kunnen we veel voor elkaar én anderen doen. Steun daarom de maatschappelijke activiteiten en het behoud van de Wilhelminakerk.  Help mee als vrijwilliger.  Of help met een gift. Doneren kan gemakkelijk en veilig via het donatieformulier op onze website. Klik hier om het formulier te bekijken.

Wilt u liever zelf overmaken, dat kan natuurlijk ook. Uw gift is van harte welkom op ons bankrekeningnummer NL80 ABNA 0864 5173 43 t.n.v.  Instandhouding Wilhelminakerk.

N.b.: Uw donatie is in voorkomende gevallen fiscaal aftrekbaar vanwege onze ANBI status. Meer hierover leest u op de pagina “fiscaal voordelig schenken”op onze website, of die van de belastingdienst.


Knutselochtend voor de kinderen. Vrij 24 juli en Vrij. 28 augustus, 10.00-12.30

Nog maar een paar weken en dan is het zomervakantie. Tijd om een leuke knutselactiviteit te organiseren!
We hebben van alles voor je in petto, buttons maken, timmeren, bloemschikken en nog veel meer. En we sluiten natuurlijk af met pannenkoeken! Meer info en aanmelden kan op: https://www.dewillemien.nl/activiteiten/categorieen/knutselochtend/

Wilt u als volwassene meehelpen bij deze activiteit? Ook dan bent u van harte welkom. Mail even met Jan en Lenie Lergner op nieuwsbrief@dewillemien.nl


Zoekplaatje

Zoekplaatje juni 2020 volwassenen
Zoekplaatje voor volwassenen
Zoekplaatje voor de kinderen

Elke maand in de nieuwsbrief tonen wij u een klein stukje van de kerk, herkent u het?
Zie het complete plaatje en de winnaar in onze nieuwsbrief van volgende maand.
Weet u het antwoord? Stuur dit dan naar nieuwsbrief@dewillemien.nl