Beste Lezers,

We mochten al wat positieve reacties ontvangen op onze nieuwsbrief. En ook de eerste bijeenkomst van 12 juli was bijzonder positief. De zomervakantie is begonnen voor de scholen, maar de Willemien gaat door lees het bij de activiteiten hier onder.

Namens het hele bestuur, veel plezier met deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Marco van de Kraats
Secretaris
email: secretaris@dewillemien.nl


Corona, Corona, Corona

Langzamerhand krijgen we meer vrijheden, maar we horen ook verontrustende berichten uit het buitenland. Dus waakzaamheid blijft geboden en we zullen ons ook de komende maand ons aan de RIVM richtlijnen houden.

 


Gluren bij het bestuur

Op deze plek vertellen wij u waar we als bestuur allemaal mee bezig zijn. Allereerst de trappen naar het orgel balkon. Ze passen zo goed dat een aantal mensen die de 12e aanwezig waren ze niet eens zagen en pas nadat men erop wees men het idee had dat ze er lang zaten. Voor ons een opsteker want het moet bijdragen aan het gebouw.

Verder zijn we met de valbeveiliging van de balkons bezig er zit nu nog hout, dat wordt vervangen door glas zodat je beter zicht krijgt.

En natuurlijk vergeet ik de luiken niet, gemaakt van de oude kerkbanken.

Op de foto hieronder werden ze geïnstalleerd.

Het bestuur


‘t Elfuurtje in de Rank – donderdag 6 en donderdag 20 augustus.

Het bestuur wil graag gehoor geven aan de dringende vraag van gemeenteleden om elkaar weer te ontmoeten. Dat moet nog wel met gepaste afstand en de nodige preventieve maatregelen.

Maar we hebben ondervonden op de donderdagen 2 juli en 16 juli dat het wel wat behelpen is maar zeker niet ongezellig. Ook in augustus open we deuren voor ’t Elfuurtje op donderdag 6 augustus en donderdag 20 augustus, gebruikelijke tijd van 10:00 – 11:30 uur in de Rank.

Bij klachten en koortsverschijnselen mogen we u alleen niet binnen laten.
U mag uw komst melden via het formulier op onze website. Wilt u liever bellen of e-mailen? Dat kan met Leen Lievaart, leen@dewillemien.nl of 06-53188156.


Bijzondere ontmoeting

Zondag 12 juli was de eerste “Bijzondere ontmoeting” we mochten ongeveer 60 mensen en 9 kinderen begroeten en dat vonden we een mooi aantal. De tweede was op zondag 26 juli en ook in augustus staan er twee gepland zondag 9 augustus en zondag 23 augustus we hopen velen van jullie te begroeten. De tijd van 11:30 – 13:00 uur in de Kerkzaal.

Bij klachten en koortsverschijnselen mogen we u alleen niet binnen laten.
U mag uw komst melden via het formulier op onze website. Wilt u liever bellen of e-mailen? Dat kan met Leen Lievaart, leen@dewillemien.nl of 06-53188156.


De eerste ontmoeting van de kinderen.

Het was goed te zien, dat de kinderen elkaar na maanden weer ontmoetten op hun eigen plekje in de kerk. In het kringgesprek vertelden de kinderen over school en de nieuwe groep waar ze na de vakantie naar toe zouden gaan. Ergens bij horen dat is fijn en zo kwamen we terecht bij het verhaal, dat Jezus vertelde; een gelijkenis, waar mensen werden uitgenodigd voor een maaltijd, maar toch niet kwamen. Gelukkig bleef de tafel niet leeg, van alle kanten kwamen mensen, die er wel graag bij wilden horen………….

Enthousiast gingen de kinderen aan het werk aan een verjaardagskalender, waarop je mensen kunt schrijven, die bij jou horen. Even kwam het probleem naar voren op welke datum je God dan moet schrijven. Daar werd de oplossing snel voor gevonden; God kun je op alle dagen schrijven!

Na de ontmoeting nog even kijken naar “de grote zandbak” in de Rank! Helemaal leeg, maar gelukkig ontdekten ze dat de grote pot met Wilhelminapepermuntjes er nog was!!!
Wat ze wel misten waren de dozen met lego, waarmee ze altijd speelden tijdens het koffiedrinken. Wie van jullie heeft nog een doos met dit geweldige speelgoed ongebruikt op zolder of in een hoekje van de kast staan?
Wie wil dit afstaan of aan ons lenen?

 


Knutselochtend voor de kinderen. Vrijdag 28 augustus, 10.00-12.30

We hebben het geweten; wat zijn ze gezellig bezig geweest.
Kinderen van 3 t/m 13 jaar gingen rond in ons inloophuisje. Om te beginnen was de tafel met limo en cakejes, die met allerlei lekkers werden bestrooid, favoriet. Hout stond klaar mee om te zagen en te schilderen. Een prachtige vogel, die echte vliegbewegingen maakte vond zijn weg. Pen-étuis en tasjes lagen er om te versieren en te kleuren en we maakten ballon popjes, buttons en kettingen.

Aan het eind van de ochtend, waren de meeste kinderen nog lang niet klaar met hun ronde, niet erg! Aan het eind van de vakantie, op 28 augustus gaan we nog een keer bij de knutseltafels zitten met deze enthousiaste kinderen en ook anderen zijn van harte welkom. We sloten de ochtend af met pannenkoeken, waarvoor een van de ouders had gezorgd.

Meer info en aanmelden kan op: https://www.dewillemien.nl/activiteiten/categorieen/knutselochtend/

Kom gerust kijken, ook nu waren er gemeenteleden, die langskwamen en zagen, wat er uit de kleine handen kwam.

De leiding, Ans, Gieny, Liesbeth, Jan, Lenie


Zoekplaatje

Elke maand in de nieuwsbrief tonen wij u een klein stukje van de kerk, herkent u het?
Zie het complete plaatje en de winnaar in onze nieuwsbrief van volgende maand.
Weet u het antwoord? Stuur dit dan naar nieuwsbrief@dewillemien.nl 

 

Elke maand in de nieuwsbrief tonen wij u een klein stukje van de kerk, herkent u het?
Zie het complete plaatje en de winnaar in onze nieuwsbrief van volgende maand.
Weet u het antwoord? Stuur dit dan naar nieuwsbrief@dewillemien.nl 


Help mee

We zijn blij en dankbaar voor de giften die we van u mochten ontvangen. Want samen kunnen we veel voor elkaar én anderen doen. Steun daarom de maatschappelijke activiteiten en het behoud van de Wilhelminakerk.  Help mee als vrijwilliger.  Of help met een gift. Doneren kan gemakkelijk en veilig via het donatieformulier op onze website. Klik hier om het formulier te bekijken.

Wilt u liever zelf overmaken, dat kan natuurlijk ook. Uw gift is van harte welkom op ons bankrekeningnummer NL80 ABNA 0864 5173 43 t.n.v.  Instandhouding Wilhelminakerk.

N.b.: Uw donatie is in voorkomende gevallen fiscaal aftrekbaar vanwege onze ANBI status. Meer hierover leest u op de pagina “fiscaal voordelig schenken”op onze website, of die van de belastingdienst.

U kunt de instandhouding van de kerk steunen én belastingaftrek genieten. Hoe dit werkt, leest u op deze pagina.