Beste Lezers,

De bouw nadert het einde, het bestuur is uitgebreid met Thari en we gaan in de soep. Zo zet ik deze nieuwsbrief in één zin weg.

Verder wil ik met jullie delen dat ik met corona en de maatregelen enorm klaar ben. Wij mensen zijn sociale dieren en hebben elkaar nodig. Het vooruitzicht dat we zeker nog een half jaar geen feestje, een hand of een knuffel mogen geven stemt me treurig. Zeker omdat we mooie dingen willen gaan doen in de Rank en Willemien. Natuurlijk nu nog wel even met de noodzakelijke afstand….

Met vriendelijke groet,

Marco van de Kraats
Secretaris
email: secretaris@dewillemien.nl


Over soep, jongeren en hun rol in de samenleving
Heeft u wel eens trek in een heerlijk zelfgemaakt bakkie soep? Lees dan vooral dit bericht!

In deze tijd van Corona hebben we samen met onze inpandige jongeren organisatie Helping-Heroes een plan bedacht om jongeren een leuke en zinvolle activiteit te geven en tegelijkertijd iets moois te doen voor de ouderen in onze wijk.  “Voor bij de soep.”
Met heerlijke recepten van Jan van der Meij (junior én senior), met enthousiaste jongeren die zin hebben om iets leuks en lekkers te maken voor de medemens.

Vanaf woensdag 17 februari gaan we 8 weken lang elke woensdag soep maken met een groep van 6 jongeren uit de buurt. Zij gaan onder leiding van een ervaren kok wekelijks 3 soepen bereiden. Een ‘gewone’ soep, een vegetarische variant en een zoutarme/zoutloze variant. Natuurlijk allemaal even lekker.

Elke woensdag tussen 12.00 en 14.00 kunt u dan -na aanmelding- een gratis lekker kopje soep komen afhalen bij De Willemien. Of als u niet kunt komen, dan brengen wij de soep bij u thuis. Hoe mooi is dat? We bellen u wekelijks met de recepten van die week en om te horen welke soep u de komende woensdag graag wilt ontvangen.

Het is een proef voor 8 weken en als iedereen enthousiast is, proberen we het een vaste prik (euh prak) te maken voor de woensdag.  In de proef hebben we ruimte voor 30 personen die wekelijks een kopje soep krijgen. Meld u daarom snel aan.

Deelname kost u niets, ook niet als wij de soep bij u bezorgen. Een vrijwillige bijdrage voor de ingrediënten mag natuurlijk maar is zeker niet verplicht.

Al trek gekregen? Doe dan mee en laat u de komende 8 weken eens heerlijk verwennen met een lekker bakje soep!
Meld u aan via deze link, of email naar pr@dewillemien.nl dan zetten wij u op de lijst. Op de pagina hierboven staat ook de gehele uitleg van het Soep project.


Nieuw bestuurslid
Sinds half januari is Thari Schröder het bestuur komen versterken. Thari is jaren woonachtig in Soest, komt uit het onderwijs en is werkzaam geweest bij de NCRV. Daarnaast is zij jarenlang actief geweest voor Radio Soest als programma maakster en bestuurslid. Haar takenpakket als bestuurslid zal ondermeer bestaan uit PR, Communicatie en het culturele programma. Thari is al voortvarend en met veel enthousiasme aan de slag gegaan.  Wij zijn bijzonder blij met haar komst!


De verbouwing.
De verbouwing nadert zijn einde en we zien nu elke dag voortgang, een prachtig proces om mee te maken. Met deze paar foto’s laten wij u alvast meegenieten van het moois dat straks voor iedereen beschikbaar wordt.

Ook de kerkzaal krijgt een nieuw kleurtje
Hier komt straks de grote bar
Veel lichtinval in de nieuwe Rankzaal

 

 

 


Livestream: Politiek Café
Op 9 maart ‘s avonds houden we een livestream over de tweede kamer verkiezingen. Lokale fractievoorzitters geven toelichting op de landelijke politiek en geven u hún mening over diverse onderwerpen in de landelijke politiek en de raakvlakken met de lokale politiek.
Gespreksleiders Thari Schröder en Jean Heil zullen met de Soester fractievoorzitters praten over de verkiezingen en hun stemadvies.  U kunt de avond thuis volgen via een livestream op de website van De Rank, Facebook en Youtube. Binnenkort ontvangt u meer informatie.