Beste Lezers,

Aan het einde van de vakantie maken we ons weer op voor het volgende seizoen, de scholen gaan weer starten, de sport verenigen hebben hun aftrap. Voor ons nog geen nieuw seizoen, we gaan natuurlijk lekker verder met onze activiteiten die je natuurlijk weer hieronder vindt.

En we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor onze officiële start in Januari/februari. Daarover komende nieuwsbrieven meer, want er zitten mooie dingen aan te komen.

Namens het hele bestuur, veel plezier met deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Marco van de Kraats
Secretaris
email: secretaris@dewillemien.nl


Corona, Corona, Corona
Met de nieuw verworven corona vrijheden zien we ook het aantal besmettingen flink stijgen. Beste mensen, wees alert, voor uw en andermans gezondheid. Dus waakzaamheid blijft geboden en we zullen ons ook de komende maand aan de RIVM richtlijnen houden.


Gluren bij het bestuur

Op deze plek vertellen wij u waar we als bestuur allemaal mee bezig zijn.


Wist u dat we achter in de Rank ook druk waren? De rank is helemaal leeggehaald, inclusief vloer en plafond. We willen de Rankzaal vergroten met ongeveer een derde, de vergunning aanvraag ligt bij de gemeente en we hebben voorbereid wat kan.


Een eerste schets van de nieuwe bar, hij wordt gemaakt van kersen hout door een lokale ondernemer.
En met Heineken op de tap krijgen we de mooiste bar van Soest:)
Het bestuur


‘t Elfuurtje in de Rank – donderdag 3 en donderdag 17 september.

Ook in september open we deuren voor ’t Elfuurtje op donderdag 3 september en donderdag 17 september, gebruikelijke tijd van 10:00 – 11:30 uur in de Rank.

Bij klachten en koortsverschijnselen mogen we u alleen niet binnen laten.
U mag uw komst melden via het formulier op onze website. Wilt u liever bellen of e-mailen? Dat kan met Leen Lievaart, leen@dewillemien.nl of 06-53188156.


Muzikale Gift “Als de kerk vleugels krijgt”

We hadden in de Willemien al een jaren een vleugel voorin de kerk, deze was geschonken. En toen kregen we dit voorjaar opnieuw een vleugel een echte Bosendorfer, (voor de niet kenners “Een Ferrari” onder de vleugels) We zijn gaan kijken en luisteren en waren onder de indruk van het prachtige geluid van deze vleugel. Die we natuurlijk in dankbaarheid aanvaard hebben. Hieronder een impressie van 12 juli waar Gert een lezing gaf met het toepasselijke onderwerp “Als de kerk vleugels krijgt”.
Na afloop van de lezing konden gezamelijk nog even genieten van de muziek uit deze prachtige vleugel.

Een klein stukje van het prachtige spel van Gert op de Bosendorfer

Knutselochtend op 28 augustus Meer info en aanmelden kan op: https://www.dewillemien.nl/activiteiten/knutselochtend-voor-de-kinderen-2/ In de eerste week van de vakantie kwam er een gezellige groep kinderen om een paar uur te knutselen en de ochtend af te sluiten met een pannenkoekenlunch. We maakten o.a. tasjes, pen-etuis, kettingen en schilderden vogels, die echte vliegbewegingen konden maken.

In de laatste week van de vakantie, staat er weer heel wat materiaal voor jullie klaar. Op vrijdag 28 augustus zijn jullie van 10 – 12.30 uur welkom in de Wilhelminakerk. Aan het eind van de ochtend gaan we met elkaar lunchen; lekkere broodjes met knakworstjes. Wie liever wat anders op brood heeft, mag dat meebrengen, maar dan wel samen delen! Had je de vorige keer geen tijd had om de vogel af te maken, dan mag je die weer meebrengen.

Was je de vorige keer op vakantie, dan ben je nu welkom, ook vriendjes en vriendinnetjes mogen meekomen. Ben je van plan om mee te doen, laat het weten, dan kunnen we op je rekenen. (per app: 06 14833743 of de link bovenaan dit bericht. Een vrijwillige bijdrage voor de kosten is fijn om de materialen aan te schaffen.Met hartelijke groet, Ans, Gieny, Jan en Lenie P.s.:een paar handen extra zorgen voor meer hulp voor de kinderen, wie doet mee? (een deel van de ochtend mag ook)


Zoekplaatje

Elke maand in de nieuwsbrief tonen wij u een klein stukje van de kerk, herkent u het? Zie het complete plaatje in onze nieuwsbrief van volgende maand. Weet u het antwoord? Stuur dit dan naar nieuwsbrief@dewillemien.nl 

Dit was de opgave en het antwoord van afgelopen maand.


Zoekplaatjes augustus:


Weet u het antwoord? Stuur dit dan naar nieuwsbrief@dewillemien.nl 


Help mee

We zijn blij en dankbaar voor de giften die we van u mochten ontvangen. Want samen kunnen we veel voor elkaar én anderen doen. Steun daarom de maatschappelijke activiteiten en het behoud van de Wilhelminakerk.  Help mee als vrijwilliger.  Of help met een gift. Doneren kan gemakkelijk en veilig via het donatieformulier op onze website. Klik hier om het formulier te bekijken.

Wilt u liever zelf overmaken, dat kan natuurlijk ook. Uw gift is van harte welkom op ons bankrekeningnummer NL80 ABNA 0864 5173 43 t.n.v.  Instandhouding Wilhelminakerk.

N.b.: Uw donatie is in voorkomende gevallen fiscaal aftrekbaar vanwege onze ANBI status. Meer hierover leest u op de pagina “fiscaal voordelig schenken”op onze website, of die van de belastingdienst.

U kunt de instandhouding van de kerk steunen én belastingaftrek genieten. Hoe dit werkt, leest u op deze pagina.